Hiszek az oktatásban

Nekem a reményt az adja ezekben a napokban, hogy hiszek az oktatásban. Hiszek abban, hogy a tanulók helyes tanításával, az intelligenciájuk emelésével, magas színvonalú oktatással tudunk lépéseket tenni az állapotok javításában. Hiszem, ha a tanuló tudja miért tanul, mert vannak céljai, tudja, hogyan kell tanulni, mert erre az iskola megtanítja, és még élvezi is a tanulóéveit, akkor tettünk valami jót és fontosat a jövőért.

Nemrégen fantasztikus emberekkel, pedagógusokkal, oktatókkal ültem egy helyen, akik tényleg a mindennapokban tesznek azért, hogy jobb oktatása legyen a gyermekeinknek.

A FreeMind tanulócsoportban voltam, ahol Hír Tibor beszélt az iskolával kapcsolatos álmairól, céljairól, ami most megvalósításra vár. Milyen boldogság látni egy valódi tanárt, akinek a szeme csillog, amikor arról beszél, hogy mit tesz azért, hogy a gyerekeknek jobb legyen az oktatás területén! Milyen boldogság látni valakit aki lelkesen magyarázza azt, hogyan tanítja a matematikát, milyen ötletekben gazdag tananyag él a fejében, és mindazt amiről beszél, csinálja is a mindennapokban! Látom, hogy Tibit imádják a kollégái, és a gyerekei az iskolában, látom, hogy mit épített fel, és tudom, hogy amiről ma beszélt, azt megvalósítja!

Valójában azonban azt is látom, hogy ez mennyi de mennyi munkával jár. Olyan tennivalókkal, amikkel szembe kell nézni, ha komolyan akarunk gondolkodni abban, hogy jó minőséget biztosítsunk a pedagógiai munkánk során: tananyagfejlesztés, hogy a gyerek a fontos, és szükséges tudást kapja abban a formában, amit meg is lehet érteni, és még mindezek mellé rengeteg adminisztrációs munka, rengeteg lelki támasz, hiszen a gyerekek barátai is akarunk lenni, akik segítenek megoldani a gondjaikat. Tibiék az iskolában ezt mind megteszik.

Nagyon sok a feladat, rengeteg a felelősség, de hatalmas a lelkesedés, tenni akarás, és megvan a technológia a célok kivitelezésében és az oktatás színvonalának emeléséhez!

Nagyon boldog vagyok, hogy ismerem ezeket az embereket, és attól is, hogy a mai napon újabb csodálatos pedagógusokat ismertem meg!

Szeretettel:
Henczel Edit
Alkalmazott Oktatástan

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .