Elnöki levél

Mi a személyes motivációm?

Ami engem illet, gyermekkorom óta tanár akartam lenni. Ennek ellenére az egyetem életem legnagyobb csalódása volt. Rengeteg felesleges dolgot kellett megtanulnunk, nagyon sok unalmas óránk volt, és sajnos nem készített fel professzionálisan bennünket a tanári szakmára. Így nem meglepő, hogy utána német-orosz szakos középiskolai nyelvtanárként nagyon gyakran olyan emberi gyengeségekkel és szakmai hozzá-nem-értésekkel találkoztam kollégáim körében, ami a pedagógus szakma szégyene volt.

Diplomával a zsebemben is tovább folytattam a keresést. Nem voltam hajlandó elfogadni, hogy nincs megoldás, és lehetnek olyan diákok, akiken nem lehet segíteni. Folyamatosan kutattam új lehetőségek után, míg végül rátaláltam a Tanulási technológiára.

Azelőtt sem voltam sikertelen a tanításban, de ettől a ponttól kezdve valami megváltozott. Végre az elakadt, problémás tanulóknak is tudtam segíteni, és összességében sokkal tudatosabb lettem mint tanár. Az új nézőpontok ismeretében rájöttem, hogy elsősorban nekem kell változtatnom, mert így képes vagyok még eredményesebben tanítani. Az annak idején általam alapított alapítványi iskolában – ahol mindenki ismerte és használta ezt a módszert – rengeteg diákot rehabilitáltunk, és szó szerint emberi életeket, családokat mentettünk meg!

Azért vagyok az Alkalmazott Oktatástan Magyarország elnöke, mert így tudom a legnagyobb hatást kifejteni, és ezáltal a legtöbb embernek segíteni.

Én és a munkatársaim mindegy egyes nap az oktatás jobbá tételén dolgozunk. Küldetésünk: lehetővé tenni minden ember számára, hogy örömmel és könnyedén tanuljon meg bármit, amire szüksége van ahhoz, hogy sikeressé váljon az életben.

Barátsággal:
Gaján Éva
elnök