Tom Cruise és a diszlexia

Tudtad, hogy a híres színész, Tom Cruise is diszlexiás volt? Mára azonban teljes mértékben sikerült leküzdenie ezt a nehézséget. Ha kíváncsi rá hogyan csinálta, olvasson tovább!

Fiatalon Tom Cruise-nak volt egy álma: repülőgépeket szeretett volna vezetni.Mikor máskor lehetne jobb alkalom, arra hogy megtanuljam hogyan legyek pilóta, mint a „Top Gun” filmemre való felkészülés közben” – mondta több mint 2500 oktató és vendég előtt az Alkalmazott Oktatástan nemzetközi tanárképző központjának megnyitóján.

Mindössze egyetlen probléma volt célja elérésével: nem volt képes megérteni az oktatási kézikönyvben leírtakat. Tovább nehezítette helyzetét, hogy gyermekkorában diszlexiásnak bélyegezték az iskolában. „Kijelentették, hogy tanulási rendellenességem van.

Ő azonban nem adta fel álma megvalósítását, felvette a küzdelmet a diszlexia ellen. Mindent megpróbált, hogy kezelje a tanulási problémáit – „Különböző korrepetitori csoportokat és nehéz gyorsolvasási kurzusokat látogattam, valamint embereket alkalmaztam, hogy hangosan felolvassák nekem a forgatókönyveket és szövegkönyveket.

Aztán jött az áttörés!

Az utolsó szamuráj producere és főszereplője, valamint a Mission Impossible filmek sztárja állítja, hogy nem jelentkeztek nála tanulási nehézségek, amióta L. Ron Hubbard forradalmi tanulási technológiáját ismeri és használja. „A tanulási technológia működik. Bármilyen oktatási nehézséget képes kezelni és életeket változtat meg. Alkalmazható minden társadalmi rétegben, valamint bármilyen nemzetiségű és korú embernél.”

Tom Cruise a nemzetközi Alkalmazott Oktatástan megnyitón, 2003

Mostanra képesített pilóta vagyok, bármilyen időjárás esetén tudok repülni, egyedül is. Még arra is van képesítésem, hogy utasokat szállítsak. És csak úgy szórakozásképpen magasan képzett műrepülő pilótának is kiképződtem. Filmproducer vagyok, saját filmes céggel, három céget vezetek és tulajdonolok, és mindemellett továbbra is játszom színészként is. Minden nap tanulok. Használom ezt a technológiát az életem minden egyes napján, a munkámban, a gyermekemmel, és az élet összes területén. Amit a tanulási technológia értem tett, az ösztönzött arra, hogy én is elkezdtem másokon segíteni.”

Cruise szenvedélyes aktivistája és nagykövete a nemzetközi Alkalmazott Oktatástannak. Emellett alapító tagja és jelentős szponzora a Hollywoodi Oktatási és Írástudósági Hálózatnak (angol rövidítése: H.E.L.P.). A hálózat több központot működtet világszerte, melyekben ingyenesen, vagy jelképes összegért segítenek iskolás gyermekeknek tanulási nehézségeik leküzdésében.

Vannak más megoldások is, mint a frusztráció, a düh, vagy az, hogy vegyél be valami tablettát. A kulcs az oktatás. A gyerekeinknek segítségre van szüksége, méghozzá olyan fajta segítségre, hogy az emberek képessé váljanak segíteni másoknak is.

Továbbra is annak szentelem az életem, hogy ezt a célt megvalósítsam. Rendkívül hálás vagyok L. Ron Hubbardnak a Tanulási technológiáért, amelyet kidolgozott – mert anélkül én ma nem tartanék itt. Megtiszteltetés számomra, hogy részese lehetek az Alkalmazott Oktatástan mozgalomnak. Mert most már tudom, hogy valóban tudok segíteni. Ahogyan Önök is tudnak.

Büszke vagyok rá, hogy a magyar Alkalmazott Oktatástan is egyre több eredményt tudhat magáénak a tanulási és olvasási problémákkal küszködő tanulók kezelésében.

Ha Te is azok közé a szülők vagy pedagógusok közé tartozol, akik nem adják fel, amíg le nem győzték a diszlexiát; vagy saját magad küszködsz ezekkel a problémákkal, akkor bátran keress minket!

Elérhetőségeink:
Telekesi Edit Tea
1/469-6517, 70/677-0585, 70/627-5516
telekesi.edit@apshun.hu

Barátsággal:
Gaján Éva, elnök
Alkalmazott Oktatástan

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .